Količina:

0


Znesek:

0,00

Tečaj za orožje

Podjetje Jbi ima že 20 let koncesijo za usposabljanje o varnem ravnanju z orožjem. Tečaj za orožje poteka na mesečni ravni, vodijo pa ga vrhunski strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami.

Tečaja za orožje se lahko udeleži prav vsak, ki bi rad znal varno in pravilno upravljati strelno orožje. Namenjen je tudi vsem ljubiteljem strelstva in pa tistim, ki so orožje podedovali in potrebujejo uspešno opravljen tečaj.

Potek tečaja

Tečaj za orožje je sestavljen iz dveh delov. 10 ur teoretičnega in 5 ur praktičnega dela. Za pristop k praktičnemu delu je naprej potreben uspešno opravljen teoretični del.
V teoretičnem delu se tečajniki spoznajo z zakonodajo, prvo pomočjo, poznavanjem orožja in varnem ravnanjem z orožjem.
V praktičnem delu pa sledi seznanitev s strelskim redom, uporabo orožja in streliva, zaščitnih sredstev, tehnike položaja telesa, prijema orožja, merjenja, dihanja in proženja, ter varno prenašanje in hramba orožja.

Za jasno razumevanje in lažje priprave na preizkus znanja iz varnega ravnanja z orožjem prejmete na tečaju literaturo, katera vam bo pomagala pri pripravah na teoretični in praktični del izpita.

Orožna listina

Z uspešno opravljenim tečajem za orožje pred državno izpitno komisijo lahko pridobite pravico do orožne listine. Orožno listino posamezniki potrebujejo zaradi posedovanja, prenašanja oz. nošenja orožja. 
Da posameznik pridobi orožno listino pa mora izpolnjevati sledeče pogoje:
  • je dopolnil 18 let,
  • ni zadržkov javnega reda,
  • je zanesljiv,
  • ima upravičen razlog za izdajo orožne listine (varnost, lov, šport, dedovanje podaritev, legalizacija, zbirateljstvo),
  • ima opravljen zdravniški pregled,
  • je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem,
  • da se odpove pravici do ugovora vesti.

Tečaj za orožje pri Jbi

Za dodatne informacije glede tečaja se lahko obrnete na nas tudi preko e-pošte na [email protected] ali na telefonsko številko 040 788 905. Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali!


Tečaj za orožje